Sunday Seminar CE Series Pediatric Eye Health Symposium

A multi-disciplinary panel of experts will discuss evaluation and management of pediatric ocular trauma and sports-related concussion, as well as new developments that impact eye care and outcomes for young children.

LOCATION: Colonnade Hotel, Boston, Massachusetts
TIME: 8:30 AM - 3:30 PM
6 hours of COPE certified credit

Morning:  Pediatric Ocular Trauma and Sports-Related Concussion

8:00 -  8:30    Registration

8:30 -  9:30    Pediatric Ocular Trauma (1hr)   
Lecturer: Ankoor Shah, MD, PhD

 9:30 - 10:30    Post-Concussion Binocular Vision Deficits in Adolescents: Assessment, Diagnosis & Management (1hr)
Lecturer: Aparna Raghuram, OD, PhD

10:30 - 11:30   Visuo-Vestibular Implications in the Concussed Population: Assessment & Rehabilitation (1hr)
Lenore Herget, PT, DPT, SCS, M.Ed, CSCS

11:30 - 12:30   Lunch and Networking

Afternoon: Children’s Eye Health, Advocacy and Policy

12:30 - 1:30     Birth-3: Current Research in Assessment & Management of Vision Disorders (1hr)
Lecturer: Gayathri Srinivasan, OD, MS, New England College of Optometry

1:30 -  2:30     New Developments in Pediatric Eye Care (1hr)
Lecturer: Bruce Moore, OD, New England College of Optometry

2:30 -  3:30      Children’s Health Policy and Advocacy: How Does it Affect your Patients and your Practice? (1hr)
Lecturer: Eva Marie Stahl, PhD, Project Director, Children's Health, Community Catalyst

Register Now